New 2021 CX-5 and no radio or audio, help!

Hi, barely 24 hrs in my 2021 Touring CX-5 and the audio system stopped working. I connected apple play for less than an hour and the audio suddenly stopped. I can see the song in the infotainment screen but no sound. I toggled the volume and it doesn’t even display the volume meter.

After disconnecting apple play, trying Bluetooth, doing a hard reset, still nothing. I can’t even select the radio, I tried selecting FM and nothing happens.

I took a picture of this audio off display, I’m not sure if this is normal?

4BFA180F-CACD-42E4-8729-A5D0337FC6A1.jpeg
 

CarpeDiem

Under Pressure
:
Superstitions
:
2021 CE Turbo
It doesn’t look like he’s been back since the day he posted, probably never saw the suggestions. I can understand how someone unfamiliar with modern vehicles could wonder why there is no sound, particularly since there are two mute buttons in his CX-5. Either he still has no radio, he figured out the cause himself, or he took it to the dealer...
 
Upvote 0
:
2016.5 CX-5 GT AWD titanium/black 2016 Miata Club ST MT white
It doesn’t look like he’s been back since the day he posted, probably never saw the suggestions. I can understand how someone unfamiliar with modern vehicles could wonder why there is no sound, particularly since there are two mute buttons in his CX-5. Either he still has no radio, he figured out the cause himself, or he took it to the dealer...

Or the OP was abducted by aliens, don't forget that possibility. ;)
 
Upvote 0
Hi, barely 24 hrs in my 2021 Touring CX-5 and the audio system stopped working. I connected apple play for less than an hour and the audio suddenly stopped. I can see the song in the infotainment screen but no sound. I toggled the volume and it doesn’t even display the volume meter.

After disconnecting apple play, trying Bluetooth, doing a hard reset, still nothing. I can’t even select the radio, I tried selecting FM and nothing happens.

I took a picture of this audio off display, I’m not sure if this is normal?

View attachment 296777
Hello, the same thing has happened to me multiple times now, have they been able to solve the issue? Bringing it into the dealership Monday for the 2nd time.
 
Upvote 0

sm1ke

Work In Progress..
Moderator
Contributor
:
Canada
:
'18 CX-9 Signature
Hello, the same thing has happened to me multiple times now, have they been able to solve the issue? Bringing it into the dealership Monday for the 2nd time.

Does your display look like the OP's? If so, you might have accidentally hit the Mute button - just press down on the Volume knob to unmute. What model and year is your vehicle?
 
Upvote 0
Does your display look like the OP's? If so, you might have accidentally hit the Mute button - just press down on the Volume knob to unmute. What model and year is your vehicle?
2021, not on mute… it’s almost like the car is not detecting speakers, volume range does not even display when turning the knob.
 
Upvote 0
:
2020 CX-5 Gnd T
Since this thread began, the infotainment system in my CX-5 has gone mute a few times while using CarPlay with no explanation. One time all audio sources lost audio (USB, FM. you-name-it). Restarting the car didn't fix it. Restarting the phone has fixed it but not all the time. A couple of times I had to restart both the car and the phone. It's VERY annoying, especially on a road trip with a long distance until the next offramp/rest stop.
I've also noticed that infotainment startup time varies from "not long" to "what's wrong with this thing". I'm thinking I need to have firmware updated while I'm still under warranty.
 
Upvote 0

sm1ke

Work In Progress..
Moderator
Contributor
:
Canada
:
'18 CX-9 Signature
I'm still on the original firmware that came in my 2018, but I don't have ACP/AA. I wonder if it could possibly be something to do with the cable used to connect the phone? I'd try swapping the cable out first. Once that's been ruled out, a trip to the dealer for a firmware update/reflash would be a good idea.
 
Upvote 0
So recently just purchased a 2021 CX5 and had this happen just a moment ago while using the USB stick and had just restarted the car from an errand. Wasn't muted (tried that toggle a billion times) and changing sources didn't do anything. Volume up/down (from either volume knob or steering wheel) didn't effect it, trying mute/unmute nor changing sources to different things. Display looked normal like it was playing, BUT there was no volume up/down change displayed while physically changing the volume via controls.

I had placed a phone call earlier which I hadn't done yet with it, but the audio was working normally after that up until I got back to the car, but just noting it as only thing different today. Oh, and I had registered the car with the Mazda App this morning. Two recent variables.

The next time I started the car up after it sat a little bit, it was fine.
 
Last edited:
Upvote 0